söndag 30 januari 2011

Söndag = vilodag? Inte här hemma...

Idag så tog Ronnie med sig barnen ut och åkte skoter för att jag skulle få lite lugn och ro vid symaskinerna. Sånt är alltid uppskattat. ;-)
Lyckades få en hel del sytt. Bla ett par velourbyxor med fusk bakficka. ;-)

Velour och mudd har jag för mig att jag köpt hos Mjuka tyger.
Bakfickan är som ni ser broderad.
Har jag sagt att jag älskar min nya symaskin? ;-)
I fickan sitter det en liten katt. Söt va?
3par byxor i apvelour och den är från Mjuka tyger det vet jag! :-)
3 namnmössor syddes också.
Alla med Hello Kitty på.
4 andra mössor hann jag också med innan det var dags att slå av symaskinerna för idag.
Hjärtat är broderat med metallictråd och glänser jättefint. Fjärilen är bara broderad i ytterkanterna. "Fyllningen" på fjärilen är av rosa velour.
Som vanligt så blir det väldigt dåliga bilder när man fotar på kvällen. Men eftersom att jag vet att jag ofta glömmer att fota mina alster om jag inte gör det direkt så får jag ta den smällen. ;-)
Hellre det än inga bilder alls... ;-)

lördag 29 januari 2011

Lördagsnöje

Det här har jag pysslat med nu på kvällen. :-) Det är väl ett perfekt lördagsnöje att sitta vid symaskinerna och beta av lite beställningar eller hur? ;-) Först ut blev 2 mössor till en mamma och hennes dotter. C är ledare i kyrkan och alla ungar på skolan kallar henne kyrktanten så därför blev det en kyrktantsmössa. ;-) Dottern som är mössgalen (hon har tom fler än vad Isak har och han har en hel del!:-P) hade ett himla sjå att välja hur hennes mössa skulle se ut men när hon väl bestämde sig så blev det en helsvart med texten Tjohalia på sidan. ;-) Då blir det lite Peak och Svea stuk på den sa hon. Hahaha tro om man ska ta och lägga hennes mössa i den prisklassen också... :-P

Sist ut idag blev ett par byxor med Hello Kitty på ena benet. Det är inget roligt att fota svarta tyger, det blir aldrig bra! Dessutom så var jag alldeles för trött för att arrangera byxorna snyggt. Fickorna syns ju inte ens men men dom finns där iaf. ;-)

Hoppas bara på att den lilla tjejen som ska ha dom blir nöjd.
******************
Mössorna är sydda i tyg från Stoff och stil.
Byxorna är sydda i velour från Jny Design och mudd från Stoff och Stil.

fredag 28 januari 2011

Goda grannar ;-)

Idag så hängde jag och Isak med pappa/moffan till Gnarp. Han skulle leverera lite grejer till en lackeringsfirma där. Jättekul tänker ni nu men det var inte det som lockade mig. Lackeringsfirmans grannar heter nämligen Wahlman textil. :-) Nu har dom mest bomullstyger men även lite annat. Jag köpte med mig några meter tyg men även 2m Totally Stable som går åt som smör i solsken nu för tiden. ;-)


(Ber om ursäkt för dom usla bilderna! Färgerna är mycket finare i verkligheten.)

Får väl se vad det blir av de här tygerna när jag sätter saxen i dom. Än har jag inte helt bestämt mig men det lutar väl åt nån sommarklänning iaf. ;-)

måndag 24 januari 2011

Mössor och dregglis

Fick en beställning av en farmor för ett tag sedan. En mössa och dregglis ville hon ha till sitt lilla barnbarn. Så här blev resultatet! Har själv inte hunnit se underverket i hennes nya mössa och dregglis men hon är säkert supergullig. ;-)

****************
Tyg från Stoff och Stil samt mjukatyger.

Hotrod till en liten tuffing

Åh vad jag ÄLSKAR min nya symaskin!!
Det är så roligt att se alla dessa broderier växa fram från en bild på datorn till ett roligt/gulligt/tufft broderi på en mössa, byxa, tröja eller handduk. Är så glad att jag fick min brodermaskin!
När jag satt och gjorde den här mössan så kom Isak och kröp upp i mitt knä. Direkt han såg att det var en bil så skrek han rätt ut att det var hans mössa. Haha go´knoppen mammas. Hur skulle jag kunna neka honom den? Dessutom så är det ju bra reklam att ha en snygg kille som alltid har en Tjohaliamössa på sig. ;-)
(Den här mössan är förresten sydd av tyg från Stoff och stil.)

Syfestivalen


Så är det då dags igen! Den 18/2 så slår Syfestivalen upp sina portar igen. Jag hade nästan glömt bort det men nu börjar det dyka upp på sybloggar och på Syfestivalens facebooksida.
Skulle så gärna ha velat vara där den här gången också men nu blir det tyvärr inte så. :-(

Syfestivalshelgen är egentligen så mycket mer än bara ett besök på mässan. Det är en helg som jag brukar få rå om min mamma alldeles för mig själv. Eftersom att vi bor så långt ifrån varandra så är det skönt med en hel helg tillsammans. :-)

Men den här gången så blir det ingen Stockholmsresa för mig men istället så kommer mamma hit till oss. Vilket inte heller är helt fel. Enda nackdelen är väl i så fall att jag måste dela med mig av henne... ;-)

Men alla ni som ska på Syfestivalen, jag hoppas att ni får ett jättehärligt besök på mässan!
Och ja! Jag är jätteavis på alla er som ska iväg. :-P Men jag får väl nöja mig med att läsa om alla era fynd som ni kommer att göra. ;-)

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om en meter tyg hos Lilofant!
Var med du också!

torsdag 13 januari 2011

Mössor till en liten go´tjej!

En kompis var hit för att välja ut tyg till en mössa till dottern. Nu blev det inte bara en mössa utan två. Men det är bara roligt om ni frågar mig. ;-) Tjejen i fråga fick själv välja broderi och möss färg på namnmössan och det ser ni ju att rosa och Hello Kitty aldrig är fel när man är 3år. ;-) Mamma valde dom rosa drakarna till den andra mössan.

Som ni ser så är den nya ägaren lite ivrig att få sina mössor därav dom små händerna. ;-)
Allt klär en skönhet! :-)

******************
Enfärgat tyg från SoS
Draktyg från Znok design

onsdag 12 januari 2011

Snigelkillen och drakbyxorna

Kolla in mina nya namnlappar! Eller kan man kalla dom lappar? Hmm kanske borde kallas nåt annat. I alla fall så köpte jag dom för att slippa dom vanliga namnlapparna på vissa plagg. Aldrig testat dom tidigare men dom fungerar jättebra så dom kommer jag nog att använda mig av ibland även i framtiden.
Den här testomgången så köpte jag stjärnor i olika färger.
Vad jag satt dom på för något?
Jo första stjärnan satte jag på ett par drakbyxor.
Andra stjärnan på ett par snigelbyxor.
Och den tredje på en snigeltröja.
Allt är hör och häpna till min yngsta son. Vet inte när jag sydde nåt till honom senast. Om man inte räknar alla mössor förstås. Men nu var det alltså äntligen hans tur att få något.
Hade lite svårt att välja en livebild så det fick bli tre stycken. :-P
En glad kille i sina nya kläder. :-)

Tack mamma!
Förstår inte att dagispersonalen klagar på att Isak aldrig vill vara med på bild. Jag har då inga problem med att få honom att ställa upp framför kameran. ;-)
*****************
Tygerna kommer ifrån Znok design och muddtygerna från SoS.

söndag 9 januari 2011

Hemlisbyte "Jultema"

Äntligen så har jag tid att blogga om senaste hemlisbytet. Har haft en hel del att göra så jag har inte riktigt haft tid att blogga. Men nu så TAR jag mig tid annars så blir det aldrig gjort. ;-)

Mitt paket var fyllt av små paket som Isak glatt hjälpte mig att öppna.
Det vi hittade var bla. en Burdatidning, korsordtidning, mössa till mig, mössa och halsduk till Isak, vliesofix, "snurrspiraler" (som jag inte vet vad dom heter egentligen, men dom snurrar av värmen :-P), trolltyg och en bok. Hoppas att jag inte glömt något.
Är jättenöjd med mitt paket!
Tack så hemskt mycket TISA!

torsdag 6 januari 2011

Broderat :-D

Lämnade i tisdags iväg mina 2 första broderibeställningar:

Först ut var en mössa med Hello Kitty.
Det mönstret gjorde jag själv med hjälp av designpaketet som jag
fick med när jag köpte min nya symaskin. Det kanske är nyhetensbehag men jag tycker att det är så himla lätt att fastna framför datorn och göra olika broderimönster. ;-)
Vissa blir jättebra men andra raderas omedelbart... :-P
Även en liten snuttefilt med napphållare har det blivit.
Tycker jättemycket om den lilla fjärilen.
Den är så enkel men ändå så fin.

söndag 2 januari 2011

Mysdress till Viggo mm.

Fick en beställning på en liten mjukisdress till en liten kille för ett tag sedan. Det enda som beställaren sa var att det skulle vara namn på den precis som den förra dressen hon beställde. Men sen så fick jag fria händer. Eftersom att jag fortfarande inte hade satt saxen i det härliga vågtyget från Jny Design så föll valet på det. (Mudden kommer från Stoff och Stil.)

Bilden blev inte bra framifrån men...
...på den här bilden så blev det bättre. :-)

En lite annorlunda namnmössa med en snöflinga lite bakom namnet.

Solstrålemössa

Namnmössa med extra mycket pös. ;-)

Mera mössor

Ännu mera mössor...

Ett set till en liten Kian.

Namnmössor

Klänning och mössa till en liten Hilja.
Tygerna kommer från Stoff och Stil.

Ett litet kit till en liten Oscar som får ärva en hel del efter sina
äldre bröder men som nu fått kläder som bara är hans. ;-)
Sköldpaddsmössa

Namnmössa

Nya mössor till en mamma och hennes pojkar.

lördag 1 januari 2011

Födelsedagspresent

Isaks kompis Levi fyllde år häromdagen och förutom en leksak så har han alltid fått något som jag sytt i present av Isak. Den här gången ville jag testa att göra något med min nya symaskin. Funderade ett tag och kom fram till att en handduk skulle bli jättebra. Har ju såklart inte hunnit brodera så mycket än och absolut inte på handdukar. Men det blev riktigt bra och jag är nöjd! Det blev även Levis mamma som beställde en handduk till lillebror också. :-)


Närbild på broderiet :-)