måndag 31 augusti 2009

syskon mössor mm.

Kom på att jag hade bilder i mobilen på obloggade alster. Lika bra att slänga in dem nu innan jag glömmer bort dem igen. Big bro' och Li'l bro' mössor
Napphållare

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om ett par muddbyxor!
Tävla HÄR du också!

söndag 30 augusti 2009

Efterlysning

Jag letar med ljus och lyka efter mönster på kalsonger (boxer). Tänkte ge mig på att försöka sy kalsonger till min lilla kille. Han håller på att sluta med blöjor och då behövs det många par kalsonger, både hemma och på dagis.

Har du ett bra mönster? Är du intresserad av ett byte?

Hood tröja

Idag så tog älsklingen med sig Isak på hundutställning. De skulle titta på alla hundar och samtidigt ge mig lite tid vid symaskinen i lugn och ro. Perfekt! Sydde färdigt en hood tröja som lillasyster beställt. Det har dröjt lite pga av brist på mudd (i rätt färg) och dragkedja. Men nu så är den äntligen klar. Nu återstår bara det svåraste. Att få syrran att svara i telefonen. DET är inte det enklaste...

Hooden ser lite blek ut på bilderna men det beror bara på kameran.
Den är jättefin IRL.
Baksidan.
Lyckades tom övertala Isak att posera när han kom hem.

Baksidan igen.
Att låta Isak posera visade sig inte vara ett så smart drag. När bilderna var knäppta och det var dags att byta tillbaka till hans tröja så vägrade han. ;-) Han skulle absolut ha på sig den nya tröjan. Det blev lite sura miner men jag fick iaf tillbaka tröjan igen.




Frågor och svar till Hemlisbytet

1. Hur många barn har du?
Tre stycken.
2. Kön, kläder och skostorlek på barnen?
Tjej 14år har strl36/38 och 38 i skor,
Kille 11år har strl 152 och 37 i skor,
Kille 1,5år har strl 92 och 24 i skor
3. Vad har du för storlek på kläder, skor/tofflor?
Själv så har jag storlek 40/42 och 38 på fötterna.
4. Är du nybörjare, medel eller avancerad på sömnad/stickning/virkning?
Åh fy vad svårt att betygsätta sig själv. Men sömnad och stickning medel skulle jag tro och virka det kan jag inte alls men skulle vilja lära mig någongång. Måste bara hitta en lärare med STORT tålamod... ;-)
5. Någon annan hobby eller stort intresse?
Jag gillar att göra smycken, pyssla på i växthuset, åka skoter och en massa annat.
6. Hur länge har du pysslat?
Jag har sytt och stickat sedan jag gick på högstadiet men från det att jag fick mitt första barn så blev det en liten paus på siså där 14år där jag inte gjorde något alls nästan. Men i fjol så tog jag tag i det igen och nu kör jag igång symaskinerna direkt när jag får en stund ledig.
7. Vilken typ av tyg/garn föredrar du?
Jag gillar mjuka sköna tyger, inte så mycket retro. Om yngsta sonen får välja så ska det helst finnas något slags fordon på. ;-) Då jag stickar väldigt sällan så har jag inget favoritgarn.
8. Vad gillar du för godis?
Choklad och surisar. *mums*
9. Är du allergisk mot något?
Nej
10. Vad är dina favoritfärger?
Jag gillar grönt, blått och vitt.
11. Finns det några färger du absolut inte gillar?
Beige
12. Kaffe eller te?
Te
13. Vad lyssnar du på för musik?
Här hemma så är det alltid Rix FM som ljuder i högtalarna så jag måste nog säga att jag lyssnar på det dom spelar. ;-) Eller förresten Takida spelas ganska flitigt här hemma...
14. Vad läser du för böcker?
Jag kan läsa det mesta men mina favoritböcker Valhalla böckerna av Johanne Hildebrant.
15. Prenumererar du på någon sy/sticktidning?
Jajamen har nyss börjat prenumerera på Ottobre.
16. Favoritlukt och favoritsmak?
Hallon i alla kategorier. ;-)
17. Nytt eller second hand?
Både och.
18. Pojk/flick eller unisex?
Pojk och Unisex
19. Vilka material gillar du eller ogillar du?
Jag gillar velour och trikåtyger.
20. Vilka mönster på tyger gillar du bäst?
Jag gillar det mesta bara det inte är enormt stora mönster.
21. Har du djur och i så fall vilket?
Vi har hund, höns och akvariefiskar.
22. Är du allergisk mot någonting?
Nej
23. Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva?
En tång till tryckknappar men det är iof en ganska stor sak. Men annars så behövs det alltid knappnålar, de har ofta en förmåga att försvinna...
24. Behöver du något litet till hemmet? I så fall vad?
Ska fundera lite till. Återkommer...

lördag 29 augusti 2009

Ännu en beställning levererad

I fredags så levererade jag ännu ett set. Det var en mormor som ville ha kläder med namn på till sitt nyfödda barnbarn. Självklart så fixade jag det. Byxorna syddes med lång mudd i benen för att de ska kunna användas så länge som möjligt.
Kläderna syddes i E-slöjds härliga trikåtyger.

Så här ser byxorna ut bak. Det var en mycket nöjd mormor som glatt visade upp kläderna för alla på jobbet innan morgon mötet drog igång. Hon sa även att alla måste handla lite av mig eftersom att hon fick provision. Mmmm visst va... ;-) Får hoppas att lilla Lotus är nöjd med kläderna han också.

Träffade förresten hans kusin Zelda idag. Hon som fick de HÄR klänningarna, mössan och de HÄR jeansen (de med rosa mudd). Mamma och pappa var helnöjda med kläderna som de fått. Så nöjda att de ville beställa lite till storebror också. Så vi får väl se vad vi hittar på till den lilla killen.

fredag 28 augusti 2009

Hemlisbyte

Nu har jag hakat på mitt första byte. Har sett många byten runt om på alla sybloggar. Det brukar vara väldigt fina paket som alla lyckas pyssla ihop. Får hoppas att jag också kommer att lyckas lika bra.

Nu är det sista chansen att anmäla sig så vill du vara med så anmäl dig NU!

onsdag 26 augusti 2009

Mössor mm.

Nu har jag knäppt kort på mössorna. Så här kommer de precis som utlovat. :-) Hela barnaskarans mössor samlade.

Så här ser hela Fannys set ut tillsammans.

Nu ska de bara levereras.

tisdag 25 augusti 2009

Högtryck

Nu har symaskinen gått varm de senaste dagarna. Har gjort färdigt en hel del beställningar, vilket känns skönt. Har iof fortfarande några kvar men det hinner jag kanske i helgen. Hur som helst det är ingen panik med de grejerna som tur är. ;-)

Skulle egentligen behöva sy lite nya kläder till Isak eftersom att han vuxit ur det mesta, men han får snällt vänta tills att mamma har sytt klart alla beställningar. Stackars liten, vi får väl hopppas på en varm höst... ;-)

Kan ju visa de saker som jag har sytt färdigt och som är redo för leverans och de som redan har levererats.

Klänning i storlek 62. Det är så roligt att sy klänningar. Den här är sydd i trikå från E-slöjd. Mönstret är från Ottobre, jag gjorde dock lite ändringar eftersom att det skulle vara lång ärm på den. Och orginalet har kort ärm.

Hittade jättesöta knappar i gömmorna som passade perfekt.

Samma lilla tjej ska även få denna klänning med namn på. Tyget har jag hittat i mina gömmor och har ingen aning om varifrån det kommer. Mönstret tror jag kommer från Ottobre. (Kan även ha varit från Ingelise är inte helt säker.)

Beställaren ville även ha en matchande mössa till lilltjejen.

Det här setet ska till en annan liten tjej. Kände att något var fel när jag knäppte den här bilden och visst var det så. Jag hade glömt att det skulle vara en matchande namnmössa även här. Men det var snabbt fixat. Tyvärr så har jag inte knäppt kort på den så den får jag lägga in imorgon istället.

Sydde namnmössor till lilltjejens äldre sykonen och då blev den här mössan över. Men med ett glittrande strasstryck på sig så är den redo att lämna huset den också. Vi får väl se var den hamnar.
En av syskonmössorna.

Ännu en namnmössa. De andra syskonensmössor är inte heller fotograferade och kommer även de att läggas in en annan dag. Alla mössorna är sydda i trikå från E-slöjd.

Sydde en liten present till en kille som Vad passar då bättre än en "Big bro(ther)" mössa. Lillebror ska självklart få en matchande mössa han också.

måndag 24 augusti 2009

PIF


PAY IT FORWARD

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Jag är med på en PIF som jag hittade på Äppel Päppels blogg.
Har beundrat många av de saker hon gjort. Ocn när nu chansen att få en pryl som hon gjort dök upp då nappade jag direkt. ;-)

Om du också vill vara med, gör då så här:
1. Lämna en kommentar under detta inlägg.
De tre första kommentanterna är med i PIF:en och får en present av mig inom 365 dagar.
2. Kopiera texten ovan och lägg ut på din blogg, där du lovar att göra detsamma.
Hoppas att ni vill vara med!

lördag 22 augusti 2009

Jag är med och tävlar!




Tävla HÄR du också!

måndag 17 augusti 2009

Jag är med och tävlar!


Jag är med och tävlar om härliga tyger hos Rostis.
Var med du också!

Skolstart

Nu är det ju som sagt dags för skolstart och grannens äldsta kille ska börja ettan. Hon ville att jag skulle sy en gympaväska till sonen och självklart så fixar jag det. J fick själv välja färg, mönster och utformning. En mörkblå med ljusblå krokodiler och med hans namnville han ha. Sagt och gjort så här blev den. Jag blev riktigt nöjd med den och det hoppas jag att J också blir.

Tyget kommer från Stoff och stil och bokstäverna kommer från Panduro.

lördag 8 augusti 2009

Födelsedagspresent

Sydde en t-shirt i måndags. Den skulle bli en födelsedagspresent till en liten kille som fylllde 3år.
Tröjan är sydd av E-slöjds härliga trikå. Tyvärr så glömde jag att knäppa kort på tröjan innan jag gav bort den så ni får hålla tillgodo med en mobilbild. Men det är ju bättre än ingenting. Synd bara att färgerna inte får komma till sin rätt när man knäpper med mobilen.