onsdag 20 maj 2009

Lite av varje...

Idag så har jag fått en hel del sytt. Lämnade Isak på dagis och åkte sedan raka vägen hem och satte mig vid symaskinen. Det första jag gjorde var att sy färdigt tröjan och byxorna som jag började med härom dagen. Så här blev slutresultatet:



Allt är sytt i trikå från E-slöjd. Gillar den skarpt, finns i MASSOR av olika färger det enda minuset är väl att den bara finns i enfärgat och i randigt. Tröjan är sydd efter ett mönster i Ottobre och byxorna är egenkomponerade.

När jag lämnade dagis så kom en av personalen och frågade om jag inte kunde sy ännu en brödkorg till henne. Den här gången ville hon ha humlor. Sagt och gjort, så här blev den:


Levererade den några timmar senare till en väldigt nöjd dagisfröken. ;-)

När jag ändå hade ångan uppe så sydde jag ett förkläde av en stuvbit som jag hade liggande. Jag tycker så himla mycket om det där katt tyget. Får se om den lilla tjejen som ska få förklädet också gillar det. Trots att det inte är rosa... ;-)
Fick en till beställning idag. Det var syrran som ville att jag skulle sy en hoodtröja. Inte till henne utan till en liten kille i Isaks ålder. Självklart så fixar jag det! Man måste ju vara en snäll storasyster och hjälpa en lillasyster i nöd. ;-)

söndag 10 maj 2009

Mammas lilla stjärna

Idag så satte jag äntligen saxen i tygerna som jag köpte från Mjuka tyger. De höll färgen jättbra i tvätten. Men tyvärr så var det 2 små hål i tyget upptäckte jag när jag skulle tvätta det. Men det hindrade inte mig från att sy. ;-)

Mönstret till tröjan och byxorna är från Ottobre nr 1 2009.
Velourtyget är som sagt från Mjuka tyger. Det röda muddväven har jag inget minne av var jag har köpt det.

Isak gillar sina nya kläder,

Nu orkar jag inte "modella" längre...

lördag 9 maj 2009

Dåligt samvete...

...det har jag pga den här mössan. Beställaren har fått vänta lite extra länge pga Isak har varit sjuk och när han väl somnat så har jag gjort detsamma strax efter. Men så tog jag mig i kragen och nu är den färdig. Eller nästan iaf... Måste stryka och pressa sömmarna lite så att de inte ser ut att försöka krypa in i mössan igen som de gör nu. ;-) Mössan är sydd i trikå från E-slöjd och döskallen klippte jag ut från en velourbit som låg i stuvlådan.

fredag 8 maj 2009

Present till en liten kille

Levererade idag ett set som ska bli en present till en liten kille vid namn Nemo.
Köparen var jättenöjd, nu hoppas jag bara att de nyblivna föräldrarna och framför allt Nemo också blir det.
Allt är sytt i trikå från E-slöjd.
Byxorna är sydda efter ett mönster från Ottobre, mönstret på bodyn hittade jag i ett gammalt nummer av Allt om handarbete. Mössan är min egen konstruktion.

onsdag 6 maj 2009

PIF

Idag när jag kom hem från jobbet så låg det ett kanonfint paket till mig på köksbordet. En helt underbar Muminkartong var det. I den så låg den gulligaste lilla sköldpadda som jag någonsin sett och en chokladkaka. Isak som var med och öppnade paketet tog snabbt tag i sköldpaddan och jag tog lika snabbt chokladen. ;-) (Finns det något godare än choklad?)
Sköldpaddan och chokladen kom från Rostis vars PIF jag hakade på för ett tag sedan. Och det ångrar jag INTE. :-D Ta och kika in hos henne du också. Hon syr massor med fina kläder. Ta även chansen att hoppa på hennes PIF så kanske du också får ett litet husdjur i brevlådan. ;-)


Självklart så ska det provtuggas direkt... ;-)

tisdag 5 maj 2009

Babyboom

Nu råder det babyboom här omkring. Vilket är jätteroligt. Något annat som är roligt är att några av dessa småbebisar kommer att få Tjohaliakläder av släkt och vänner. Så just nu syr jag bebiskläder för glatta livet. De här har jag gjort hittills:

Det enda som är kvar att göra är att banka tryckknappar. Men det ville jag inte göra eftersom att resten av familjen sov, och det ville jag att de skulle få fortsätta med.

Idag så kom förresten det tyger från mjukatyger.se idag. Men tyvärr så kom inte alla. Men förhoppningsvis så dyker de väl upp de också... Det som kom var velour tyger i färgerna lime med bruna stjärnor, lime med röda stjärnor och gul med röda stjärnor. Kanonfina. Ska prova att tvätta de ikväll och se hur de håller i tvätten. Återkommer med tvättresultatet. ;-)